Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Aanschaf van een hond

Campagne tegen ondoord­­achte aanschaf hond

De Hondenbescherming voerde in december en januari campagne tegen ondoordachte aanschaf van honden. De organisatie werkte hierbij onder meer samen met de Raad van Beheer. Het eerste deel van de campagne, bereikte al bijna een miljoen mensen! Meer dan de helft van de honden in het asiel komt daar terecht als gevolg van een ondoordachte aanschaf.

De Hondenbescherming vroeg de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), onderzoek te doen naar de psychologische en psychosociale factoren die een rol spelen bij onvoldoende doordachte aanschaf van honden. De resultaten van dit onderzoek werden eind 2015 bekend en konden worden vertaald in voorlichting die juist ingaat op de vier basisvoorwaarden voor een verantwoorde aanschaf van een hond: geld, tijd, gezelschap en opvoeding. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) vond het belangrijk dat deze voorlichting een groot publiek bereikt en financierde op haar beurt de verspreiding van de resultaten.

Het animatiefilmpje 'geef een hond geen hondenleven' werd op donderdag 7 januari gelanceerd op YouTube. Dit is al zo’n 300.000 keer bekeken. Behalve de Hondenbescherming zijn de Raad van Beheer, Alpha (Nederlandse vereniging van gedragstherapeuten voor honden), Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG), en O&O (Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding) bij de campagne betrokken.

Wij staan uiteraard achter deze campagne. Sta jij op het punt een hond aan te schaffen en wil je graag advies? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten