Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Beplanting

Voor woestijnterraria zijn vetplanten zoals agave- en aloësoorten en Sansevieriasoorten zeer geschikt. Cactussoorten zonder al te grote stekels zijn eventueel ook bruikbaar.

Voor de beplanting van een regenwoudterrarium of paludarium kunnen vele verschillende soorten (kamer)planten worden gebruikt: Klimop, Ficus pumila, orchideeën, Kaaps viooltje (Saintpaulia-soorten), Philodendrons , Syngonium podophyllum, Tillandsia’s, Scindapsus (S. aureus en S. pictus), Maranta-soorten, Bromelia’s (Guzmania, Neoregilia en Vriesea soorten), Dieffenbachia, Monstera, Java mos en tropische varens (bijvoorbeeld vleugelvaren, vliesvaren) zijn zeer geschikt. Bij dieren met van hechtschijven en/of haakcellen  voorziene voeten (bijvoorbeeld boomkikkers, gekko’s), kunt u het beste kiezen voor planten met grote, gladde bladeren.

Was nieuwe planten grondig met water voordat u ze in het terrarium zet, omdat er vaak bestrijdingsmiddelen, glansmiddelen en meststoffen van de kwekerij op de plant zitten die schadelijk kunnen zijn voor uw terrariumdieren.

Voor alle terraria geldt dat ook gekozen kan worden voor kunstplanten. Dat kan handig zijn als levende planten door de grootte, het eetgedrag (planteneters) en/of activiteit van de terrariumbewoner weinig kans op overleven hebben. Bovendien zijn kunstplanten gemakkelijk schoon te maken en zijn ze veelal nauwelijks van echte planten te onderscheiden.

Laat planten bij voorkeur in de pot staan. Op die manier zijn ze gemakkelijk te verwijderen voor de schoonmaak! Klik hier voor informatie over de verdere inrichting van uw terrarium

 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten