Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Uw hond of kat laten chippen?

Raak uw hond of kat nooit meer kwijt door ze te chippen

Jaarlijks belanden er veel honden en katten in het asiel omdat ze niet gechipt zijn. Wanneer uw hond of kat zoekt raakt, is het zonder chip lastig om te achterhalen wie de eigenaar is. Dat is jammer want het dier mist het baasje en het baasje mist het huisdier. Voorkom dat u en uw dier elkaar kwijtraken en laat uw huisdier chippen. Hieronder geven wij antwoord op de vaakst gestelde vragen.

Welke dieren kan ik laten chippen?

Moet ik mijn huisdier verplicht laten chippen?

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden. Bekijk de uitgebreide video onder aan deze pagina; de verkorte versie vindt u hieronder.
 


 


Maak direct online een afspraak


 

Waarom zou ik mijn huisdier laten chippen?

De verplichting door de huisdierenverzekering (de meeste verzekeraars vergoeden de chip dan ook), om het dier mee te kunnen nemen naar het  buitenland  of voor een  transpondergestuurd kattenluik  (kattenluik dat alleen opengaat als het de chip van uw kat leest). Nieuw is de transponder gestuurde etensbak voor uw kat. Als u 2 katten heeft , waarvan één een dieet heeft of als de ene kat alles opeet omdat de andere veel langzamer of in kleinere porties eet. Klik hier om direct naar de webshop te gaan.

Is chippen pijnlijk?

De microchip of transponder wordt vrijwel pijnloos onderhuids geïnjecteerd. Het inbrengen van een chip kan vergeleken worden met andere injecties.

transpondersmet lucifer virbac kleinWelke voordelen heeft het chippen nog meer?

U kunt uw dier bij ons laten chippen. De microchip of transponder wordt vrijwel pijnloos onderhuids geïnjecteerd. Wij regelen vervolgens ook de registratie van uw gegevens en die van uw huisdier in de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG).

 

Meer weten over identificatie en registratie? Klik hier.

Tijdens de chipmaand (juni) krijgt u bij ons 5 euro korting op het chippen van uw huisdier!


Maak direct online een afspraak


 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten