Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Lintwormen

Lintwormen van hond en kat leven in de dunne darm en kunnen, afhankelijk van de soort, van 1 centimeter tot wel enkele meters lang zijn. Ze zijn wit van kleur en afgeplat van vorm. Lintwormen bestaan uit een kop en een groot aantal segmentjes die gevuld zijn met eitjes. De kop zit vast aan de darmwand. Als de achterste segmentjes rijp zijn, laten ze los en kruipen ze uit de anus. Soms zijn ze zichtbaar in de ontlasting of kleven ze aan de vacht. Als de segmenten indrogen zien ze eruit als rijstkorrels. Over het algemeen zal de hond of kat niet ziek zijn van een lintworminfectie.

Vlooienlarven voeden zich met eitjes die uit de ingedroogde segmenten vrij komen. De eitjes ontwikkelen zich in de vlo en uw huisdier kan besmet worden door opeten van besmette vlooien, maar ook wanneer besmette vlooien een bloedmaaltijd nemen op uw dier. Verder kunnen dieren besmet worden door het eten van met lintwormen besmette prooidieren.

Doordat vlooien tussengastheer van de lintworm zijn is behalve een goede ontworming ook een goede vlooienbestrijding noodzakelijk. In dat kader hebben we een voordelige "protection box" met 3 anti vlooienpipetten en een ontwormingspil voor 3 maanden. 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten