Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Spoelwormen

Spoelwormen (rondwormen) zijn geelwit tot roze van kleur en kunnen enkele centimeters tot wel 18 cm lang worden. De wormen worden vrijwel nooit in de ontlasting gezien, maar soms wel in braaksel. Als de wormen ingedroogd zijn, zien ze eruit als opgerolde elastiekjes.

Besmetting kan optreden als uw hond of kat gegeten heeft van besmette prooidieren of van grond waarin al spoelwormeitjes aanwezig zijn. Bijna alle honden en katten komen in hun leven wel eens een keer in aanraking met spoelwormeitjes en hebben als gevolg daarvan larfjes in rustfase in hun lichaam.

Als vrouwelijke dieren drachtig zijn, maken de larfjes een trektocht door het lichaam naar de baarmoeder (hond) en de melkklieren (hond en kat). Op deze manier kunnen pups zich besmetten al voor de geboorte, in de baarmoeder en via de moedermelk; kittens alleen via de moedermelk.

Mensen, voornamelijk kinderen, kunnen zich besmetten door contact met besmette grond (zandbak, tuin, park). De larfjes die na een besmetting uit de eitjes komen, maken ook bij de mensen een trektocht door het lichaam en kunnen overal kleine ontstekingen veroorzaken. Dat is bijvoorbeeld gevaarlijk als het om ogen gaat. In dat kader hebben we een voordelige "protection box" met 3 antivlooienpipetten en een ontwormingspil voor 3maanden.

Bekijk ook eens het onderstaande filmpje

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten