Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Parasieten

Teken/zandvliegen

Teken kunnen ziektes overdragen: de belangrijkste zijn ehrlichiose, babesiose enborreliose (Ziekte van Lyme). Zandvliegen kunnen leishmaniose overdragen. Uw kat kunt u het beste beschermen tegen vlooien en teken met Frontline Combo (1x per maand een pipet). Honden kunt u het beste beschermen tegen vlooien, teken en zandvliegen met Prac-tic (1x per maand een pipet) i.c.m. een Scalibor band. Doe de Scalibor band minimaal 2 weken voor vertrek om; de band blijft 5 tot 6 maanden werkzaam. U kunt uw hond daarnaast laten vaccineren tegen babesiose. Deze vaccinatie voorkomt niet dat uw hond besmet wordt, maar zorgt wel dat de ziekte milder verloopt (indien niet gevaccineerd vaak dodelijk). Deze vaccinatie mag niet tegelijkertijd gegeven worden met andere vaccinaties. Er moet minimaal 3 weken tussen zitten; maak dus op tijd een afspraak! Sinds kort is het ook mogelijk honden te vaccineren tegen leishmaniose. De eerste keer betreft dit een drievoudige basisvaccinatie met steeds drie weken tussentijd. De bescherming treedt in 4 weken na de derde vaccinatie, dus ook hiervoor geldt; maak tijdig een afspraak!

Hartwormen

Risicogebieden voor hartworm zijn met name de zuidelijke gebieden rond de Middellandse Zee. De behandeling is afhankelijk van hoelang u in het risicogebied verblijft. Bij een verblijf van maximaal 28 dagen geldt ontwormen met Milbemax op de dag van thuiskomst en een maand later. Ontwormen op de dag van thuiskomst en vervolgens weer iedere 3 maanden is ook verstandig als u niet in een hartworm-risicogebied bent geweest.

Verder kunt u uw hond beschermen tegen de muggen die hartwormlarfjes overbrengen door hem/haar een Scalibor band om te doen.

Lintwormen (Echinococcus soorten)

Aangezien Echinococcus soorten gevaarlijk zijn voor de mens eisen sommige landen dat uw huisdier voordat u hem/haar invoert in het betreffende land ontwormd is met een middel werkzaam tegen lintwormen (praziquantel). De ontworming dient door de dierenarts te worden toegediend en geregistreerd in het paspoort van het dier. Voor Noorwegen geldt dat dit binnen 10 dagen voor invoer dient plaats te vinden. Bovendien moet de ontworming binnen 7 dagen na aankomst ter plaatse herhaald worden door een Noorse dierenarts. Voor invoer in het Verenigd Koninkrijk dient de ontworming tussen 24 en 48 uur voor inchecktijd plaats te vinden. Voor Zweden vervalt de behandeling tegen wormen per 1 januari 2012.
 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten