Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Pension Kat

Uw kat in pension bij "De 5 Olifanten"? Als u op vakantie gaat wilt u zich geen zorgen maken om uw kat. Wij nemen u die zorgen graag uit handen en maken het uw kat naar de zin! Uiteraard zijn katten die medicijnen krijgen geen enkel probleem voor ons. Waar kunnen ze beter zitten dan bij hun eigen dierenarts? Let wel: tijdig reserveren is verstandig vanwege het beperkte aantal plaatsen. Katten dienen goed gevaccineerd te zijn tegen katten- en niesziekte. Tevens adviseren we ze te laten vaccineren tegen Bordetella Bronchoseptica (een bacterie welke ook niesziekte veroorzaakt). Deze laatste vaccinatie is een neusdruppel. De vaccinaties moeten liefst circa drie weken voor het pensionbezoek worden gegeven. Let er op, de vaccinaties mogen niet ouder zijn dan een jaar. Vergeet uw kat niet te behandelen tegen vlooien en wormen en herhaal dit bij thuiskomst.

Helaas kunnen wij geen honden in pension aannemen omdat er dan aan allerlei eisen met betrekking tot hinderwet- en milieuweteisen moet worden voldaan.

Pension Hond

Kiest u ervoor uw hond niet mee te nemen op vakantie? Regel dan op tijd een oppas aan huis of een plekje in een pension. Vooral voor de zomermaanden zitten pensions al snel vol. Het hele jaar door bieden wij overigens pension voor katten aan (zie boven). Informeer bij het reserveren van een plekje in een pension ook naar eventuele eisen met betrekking tot vaccinatie. Vrijwel alle pensions vragen een cocktailvaccinatie, vaak aangevuld met een extra kennelhoestvaccinatie (neusdruppel of injectie). Deze vaccinaties worden ook door ons geadviseerd als het pension ze niet eist aangezien het samenbrengen van dieren in een pension het risico op infecties vergroot. De vaccinaties moeten binnen een bepaalde tijd voor verblijf in het pension gegeven zijn; meestal minimaal drie weken voordat ze in pension gaan; ze mogen niet ouder zijn dan een jaar.

Zorg er ook voor dat u uw huisdier heeft ontwormd en ontvlooid voordat het in pension gaat en herhaal dit bij thuiskomst. Onderstaand filmpje gaat voornamelijk over honden die in pension gaan.

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten