Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Vlooien

Vlooien komen voor bij honden, katten, konijnen, fretten en mensen. Als een vrouwtjesvlo een bloedmaaltijd heeft gehad op een van deze diersoorten kan zij na 24 uur wel 500-1000 eitjes leggen. Deze vallen van het dier af en ontwikkelen zich in de omgeving via larven tot het popstadium. Poppen kunnen tot wel 1,5-2 jaar in leven blijven. Onder invloed van trillingen komt uit de pop een volwassen vlo. Vandaar dat mensen bij thuiskomst van vakantie besprongen kunnen worden door een leger vlooien: de poppen komen immers dan massaal uit!

ontwikkelingsstadia vlo        vlooienpoepjes

ontwikkelingscyclus vlo                                        vlooienpoepjes

Ziet u volwassen vlooien op uw dier? Dat is nog maar het topje van de ijsberg: 5% van de vlooienpopulatie bestaat uit volwassen dieren en 95% uit de voorstadia (eitjes, larven en poppen) en die bevinden zich in de direct omgeving van uw dier, dus in huis.

Vlooien dienen bestreden te worden, niet alleen vanwege de jeuk (vaak zeer heftig als zich een vlooienallergie ontwikkelt), maar ook omdat zij lintwormen  en ook andere ziektes kunnen overbrengen bij zowel mens als dier.

Welk middel u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het dier en zijn/haar leefomstandigheden. Onze assistentes en dierenartsen kunnen u adviseren wat voor uw dier de beste keuze is. Denk er wel aan altijd alle honden, katten, fretten en konijnen in huis tegelijkertijd te behandelen. Ons advies is 12 maanden per jaar te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen. In dat kader hebben we een voordelige "protection box", waarin voor 3 maanden antivlooien pipetten zitten en een ontwormingspil (ook goed voor 3 maanden)

bekijk ook deze onderstaande video.

actieprotectionbox
 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten