Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Gebitsbehandeling bij dierenkliniek De 5 Olifanten

Wij adviseren  gebitsproblemen  in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Vandaar ook dat wij bij de jaarlijkse vaccinatie altijd het gebit van het dier bekijken en u bij ons ook tussentijds terecht kunt voor een gratis gebitscontrole.

gebitsbehandeling x

 

Als er problemen zijn is het verstandig het gebit van uw dier te laten behandelen. Het dier wordt hiervoor onder algehele narcose  gebracht en indien nodig worden er vervolgens eerst röntgenfoto’s van het gebit gemaakt. Met behulp van onze professionele tandartsunit wordt het hele gebit gereinigd, beschadigde elementen (gaatjes, openliggend wortelkanaal of blootliggende wortel) worden verwijderd, de wonden gehecht en het gebit wordt tenslotte gepolijst.

Hieronder ziet u het resultaat van een gebitsbehandeling bij een kat. links voor de behandeling en rechts erna. De geelbruine plakkaten op de linkerfoto zijn tandsteen, die zelfs over het tandvlees gekomen zijn.

voor gebitsbehandeling x     na gebitsbehandeling x

Lees meer over de gebitsbehandeling

Als uw huisdier voor een professionele gebitsbehandeling komt gaan we als volgt te werk:

Uw huisdier wordt ’s ochtends opgenomen door de dierenarts. De dierenarts onderzoekt het dier en bespreekt met u de behandeling. Voordat Uw dier onder narcose gaat is er de mogelijkheid om een pre-anaesthetisch  bloedonderzoek  te laten doen.

Als uw huisdier lichamelijk in orde is wordt deze onder narcose gebracht; er wordt een tube (siliconen buisje) in de luchtpijp gebracht om uw dier aan het gasanaesthesieapparaat aan te sluiten. Bij alle dieren wordt de temperatuur, hartslag en ademhaling gecontroleerd.
Indien nodig worden eerst  rontgenfoto’s van het gebit gemaakt. Hiermee kunnen we ‘inwendig’ het gebit bekijken (alle tanden en kiezen komen duidelijk in beeld en kunnen we bijvoorbeeld ook de wortels goed zien). Hier hebben we een speciaal dentaal röntgenapparaat voor.

Dieren ouder dan 7 jaar (seniorpatiënten) gaan tijdens de behandeling altijd aan een infuus. De mondholte wordt gecontroleerd op afwijkingen en het gebit wordt nogmaals goed geïnspecteerd op losse elementen, tandhalsbeschadigingen, afgesleten elementen, enz. De mondholte wordt schoongespoeld met een speciale desinfecterende oplossing en het tandsteen wordt verwijderd.

Hierna worden tanden en kiezen die loszitten, beschadigd zijn of waarvan de wortels te ver blootliggen getrokken met speciale apparatuur. De wonden worden gehecht met oplosbaar hechtmateriaal; dit bevordert een snelle genezing van het tandvlees. Deze manier van het trekken van tanden en kiezen en het hechten van de overgebleven wonden van het tandvlees is hetzelfde als wat er bij de kaakchirurg gebeurt.

De overblijvende elementen worden gepolijst, dat wil zeggen gladgemaakt met speciale pasta, zodat nieuwe aanslag zich minder snel zal hechten aan het tandoppervlak.

Uw huisdier krijgt pijnstilling en zonodig wordt ook antibiotica voorgeschreven door de dierenarts. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om juist nu met een goede preventieve gebitsverzorging te starten. De assistente adviseert u graag over de beste gebitsverzorging voor uw huisdier.
 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten