Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

De opname

Als een dier bij ons een behandeling ondergaat waarvoor een algehele narcose of roesje nodig is, wordt dat altijd voorafgegaan door een pre-anesthetisch onderzoek. Hierbij controleren we de patiënt ‘van kop tot staart’, wordt hij/zij gewogen en praten we met de eigenaar over de conditie van zijn/haar huisdier. Direct na dit onderzoek krijgt het dier een pijnstillende injectie.

Als uit het gesprek met de eigenaar of uit het onderzoek kleinere of grotere klachten naar voren komen, adviseren wij voorafgaand aan de narcose een bloedonderzoek uit te voeren. Dit raden wij ook aan bij dieren zonder opgemerkte klachten vanaf een leeftijd van 7 jaar. Dit zogenaamde pre-anesthetisch bloedonderzoek is bedoeld om een meer volledig beeld van de gezondheidstoestand van het dier te krijgen. Mochten er onverhoopt afwijkingen worden gevonden dan kunnen wij de anaesthesie aanpassen (andere middelen gebruiken of extra maatregelen nemen), of zelfs de gehele narcose uitstellen om het huisdier eerst te behandelen voor de gevonden afwijkingen.

Na het lichamelijk onderzoek en gesprek mag u zelf uw huisdier naar de opname brengen. Uw huisdier wordt in het algemeen (behalve heel grote honden) in een opnamehokgeplaatst (foto rechts).

Als er besloten is tot een pre-anesthetisch bloedonderzoek wordt er vervolgens eerst bloed afgenomen. Aan de hand van het lichamelijk onderzoek en eventueel het bloedonderzoek maken we een narcoseplan op maat. Dan is alles klaar om het dier onder narcose te brengen

opname x

 
Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten