Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Trimmen of scheren bij dierenkliniek De 5 Olifanten

Geregeld krijgen wij dieren aangeboden in de kliniek bij wie de vacht veel klitten bevat of zelfs helemaal vervilt is. Het is mogelijk om die dieren door ons te laten trimmen/scheren, indien nodig onder narcose.

De kat hieronder moest worden getrimd onder narcose. Links vóór het trimmen, rechts erná. De berg vacht naast de kat is echt allemaal van deze kat.

voor trimmen x     na trimmen x

Informatie over trimmen/scheren

Vachtproblemen komen vooral voor bij langharige katten zoals perzen, maar ook regelmatig bij kortharige katten. Vaak gaat het om katten die zichzelf niet meer kunnen verzorgen of die thuis niet te kammen zijn. Als dit probleem niet behandeld wordt kan de kat in zijn bewegingsvrijheid beperkt worden en bovendien kunnen er huidproblemen ontstaan doordat de huid verstikt wordt door de viltlaag.

Afhankelijk van het karakter van de kat vindt behandeling plaats met of zonder narcose. De kat wordt in de ochtend opgenomen door de dierenarts, die het dier lichamelijk onderzoekt en met de eigenaar overlegt wat er precies gaat gebeuren. Diezelfde ochtend of middag wordt de kat behandeld. Bij kortharige katten zijn de klitten meestal nog goed met een kam te verwijderen. Bij langharige katten met een vervilte vacht is vaak de enige optie de kat geheel kort te scheren. De kat zit na deze behandeling letterlijk weer beter in zijn vel!

Voor langharige katten die geen of weinig klitten hebben maar wel een heel dikke vacht is het ook mogelijk om de vacht te ontwollen. De pluizige onderwol wordt dan uit de vacht geplukt, de kat krijgt een kortere, glanzende vacht. We raden aan om langharige katten die thuis niet te kammen zijn minimaal 2 keer per jaar te laten behandelen. Katten met een vacht die ontwold moet worden kunnen het beste minimaal 3 keer per jaar geplukt worden.
 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten