Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Endoscopie

Bij endoscopisch onderzoek worden honden en katten inwendig onderzocht via een buisje of slang met een camera erin. Het wordt gebruikt bij patiënten die chronische braak- en diarreeklachten hebben, bij patiënten met terugkerende snot- of bloedneuzen, bij luchtwegproblemen en bij patiënten die steeds weer last hebben van de blaas. Daarnaast wordt de endoscoop gebruikt om een door een dier ingeslikt voorwerp, zoals delen van een tennisbal of speelgoedmuis, uit de maag te halen.

Met de endoscoop is goed te zien hoe het er van binnen uit ziet en tegelijkertijd kunnen biopten (kleine stukjes weefsel) van afwijkingen genomen worden. Het weefsel wordt onderzocht en daarmee kan de aanleiding van de chronische klachten gevonden worden.

Het onderzoek met de endoscoop is een specialistisch onderzoek dat wordt uitgevoerd als eerdere onderzoeken geen diagnose opleveren en/of als behandeling van de klachten geen effect heeft.
Het endoscopisch onderzoek gebeurt onder algehele narcose. Het grote voordeel van dit onderzoek is dat een patiënt geen operatie hoeft te ondergaan. Honden en katten kunnen dan ook bijna aansluitend aan dit onderzoek weer naar huis toe.


endoscopie            endoscopie
 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten