Dierenkliniek ‘De 5 Olifanten’

Zerboltstraat 61a
8022 RW Zwolle
Tel: 038-4546020
Fax: 038-4550837


 

 

Onderzoek hart

Het onderzoek van het hart begint altijd met een algemeen lichamelijk onderzoek. Uiteraard wordt er goed geluisterd naar de hartslag: er wordt gelet op de frequentie, de regelmaat en de aan- of afwezigheid van bijgeruisen. Ook wordt in de liezen de ‘pols’ gevoeld.  

Als er sprake is van een onregelmatige hartslag, kunnen we een hartfilmpje oftewel ECG (electrocardiogram) maken. Op een ECG kun je veranderingen zichtbaar maken met betrekking tot de elektrische activiteit van het hart. Ritmeveranderingen en afwijkingen in grootte van de hartspier geven een ander elektrisch signaal dan een gezond hart. Lees meer.

Als er sprake is van een hartruis kunnen wij met echografisch onderzoek het functioneren van het hart nader onderzoeken. Lees meer.

Met behulp van een echo kan geen informatie worden verkregen over de toestand van de longen. Daarom wordt er – zeker bij honden met hartproblemen – vaak ook eenröntgenfoto van de borstkas gemaakt. Hier kan bijvoorbeeld op te zien zijn dat het dier vocht vasthoudt in de longen.

stethoscoop

 

Telefoon Dierenarts Zwolle
 
038-4546020
Spoedgevallen buiten openingsuren:
0341-252353
 

Facebook de 5 Olifanten

banner voor praktijken vierkant

Cat care

 

Dierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 OlifantenDierenkliniek De 5 Olifantenprotectionbox de 5 olifanten vlooienzorgplan de 5 olifantenkatten
De 5 Olifanten
De 5 olifanten - Over Huisdieren
De 5 olifanten - Over ons
De 5 olifanten - specialiteiten
Maak online een afspraak
De 5 Olifanten
online afspraak
Registreer uw huisdier
De 5 olifanten
olifanten